Processingenjör mikrobiologi/produktionshygien inom vaccintillverkning, Valneva Solna

Kom och var en viktig del i att säkra fyllning ur ett mikrobiologisk perspektiv

Valneva, lite snabbt

Valneva är ett modernt läkemedelsföretag som förebygger infektionssjukdomar genom att tillverka och utveckla vaccin. 

Den svenska delen av företaget har sina rötter i Statens Bakteriologiska Laboratorium (SBL Vaccin) och Crucell. Här har det producerats vaccin länge! I Solna arbetar ca 165 personer och vi är just nu i kraftig tillväxt. 

Valneva utvecklar bland annat vaccin mot SARS-CoV-2 (Covid-19), vilket fylls och packas här i Solna. Sedan tidigare tillverkar vi här också resevaccin mot kolera. Här finns också utveckling och tillverkning av kliniskt prövningsmaterial och en distributionsverksamhet.

Vi håller just nu på att bygga upp en helt ny anläggning för fyllning och packning av vaccin i Tomteboda, ett stenkast från våra befintliga lokaler i Västra Skogen, Solna. 

Valneva är stabilt och lönsamt. I det lite mindre företaget har du nära till alla du jobbar med. 

Undrar du hur Valneva klarar den pågående pandemin? Eftersom vi är ett vaccinföretag är vi med och bidrar till att ta fram vaccin mot Covid-19. Vi spår ett ökat intresse för vacciner i framtiden, snarare än tvärtom.

Besök Valneva.com

Vad ska man jobba med?

I den här tjänsten ansvarar du för att produktionshygienen i fyllning av vaccin är i ordning. Det är ett tätt samarbete med QA, QC och kollegorna inom produktion. 

Det är du som lägger upp planer för vilka prover som ska tas, hur och när. Du utför också t.ex. klädprover, städprover och partikelmätningar. Du ansvarar också för renrumsstädningen och har kontakt med och utbildar städfirman som utför det praktiska arbetet. 

I tjänsten ingår ett ansvar för ta fram och uppdatera SOPar, liksom att utbilda kollegor inom t.ex. klädrutiner, renrumsstädning och annan omgivningshygien. Du driver avvikelseärenden och är behjälplig inom validering och kvalificering. 

Vi är mitt i en kraftig utvecklingsfas. I den här tjänsten kommer du att både vara med i och påverka utvecklingen. 

Följ med in i fyllningen!

Videon är från första fyllningen av vaccin mot Covid-19 och är ca 2 min lång (på engelska)

Ska du söka det här jobbet?

Du ska söka det här jobbet om du: 

- Vill arbeta med att förebygga infektionssjukdomar med vaccin.

- Har goda kunskaper inom produktionshygien, dvs kan praktisk provtagning, skriva SOPar, utbilda, driva avvikelser och lägga upp rutiner för provtagnings. Du behöver ha kunskaper i mikrobiologi - ju mer desto bättre! Har du utbildning i mikrobiologi är det självklart bra, men du kan också ha jobbat med liknande uppgifter en längre tid. Du förstår var en kontamination kan komma ifrån och vilken påverkan en viss bakterie kan ha på produkten.  

- Har en god förståelse för produktionsflöden i renrumsmiljö inom läkemedelstillverkning och har en känsla för vilka kritiska punkter som finns. 

- Tycker om att interagera med kollegor i olika funktioner med olika bakgrundskunskap, dvs utbilda när det krävs och ha ett öppet sinne för andras kompetens. 

- Söker en roll där du har ett självständigt ansvar som ensam i rollen, men absolut i samverkan med kollegor. 

- Vill vara del av ett internationellt läkemedelsföretag med starka och långa rötter i Sverige där du har nära till varenda kollega, samtidigt som det finns kompetens i allt från tidigt utveckling till produktion och distribution. 

- Är öppen för att Valneva är ett företag som hänger med i utvecklingen, så tjänsten kommer absolut att förändras över tid, liksom du med den. 

Länk till annons

Träffa chefen, Elisabeth

Hej Elisabeth, vem är du?

Jag är närmaste chef för personalen inom fyllning av färdig produkt. I grund och botten är jag civilingenjör och har mångårig erfarenhet av att vara chef inom tillverkning av läkemedel och närliggande produkter. Här på Valneva har jag varit chef i olika roller, nu som tillfällig chef under det här spännande projektet där vi börjat jobba med Covid-19. Det är mig man kommer att jobba med, i alla fall till en början.

Varför ska man söka den här tjänsten?

Det är roligt och viktigt! Här får man ett tydligt ansvarsområde samtidigt som man aldrig är ensam. Själv tycker jag att vaccin är ständigt viktiga, men det har blivit extra tydligt nu, under pandemin. Här får man vara med och stoppa det pågående utbrottet och förhindra nya, vilket vi tycker är väldigt motiverande.

Vad söker du efter hos en medarbetare?

Eftersom vi arbetar med läkemedel så är det krävs det att man är strukturerad och bra på att dokumentera sitt arbete. I den här tjänsten jobbar man nära många olika kollegor, så man behöver kunna vara både smidig, ställa krav och stå på sig. Det allra viktigaste är ändå att man kan området produktionshygien. Man behöver förstå produktionen, dvs var det är viktigt att hålla koll på kontaminering och hur man hanterar problem. Kunskap inom mikrobiologi är viktigt. 

Hur är du som chef?

Jag hoppas att jag uppfattas som närvarande och ser till att mina medarbetare får det stöd de behöver, även om det inte alltid är jag som har bäst koll på detaljerna. Jag försöker vara tydlig, lyssnande och inkluderande. För mig är det viktigt att mina medarbetare och jag jobbar tillsammans, löser problem ihop, har trevligt och roligt!

Arbetsvillkor

Valneva har kollektivavtal och arbetar dagtid, vardagar. Normal arbetstid är 07.00-15.30 med 30 minuters lunch. Vi har arbetstidsförkortning och klämdagar som tas ut som ledig tid i samråd med chef, liksom flextid. 

Valneva erbjuder en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pension och trevligheter som subventionerad massage på arbetstid.

Delar av din tid kommer du att vara i vår befintliga anläggning i de K-märkta husen i området "Ingenting", andra delar i helt nya lokaler i Tomteboda, en liten bit bort. 

Produktionen sker i A-, B-, eller C-klassade lokaler, vilket kräver särskilda rutiner och klädregler. 

Här är vi!

Valneva ligger i Solna, närmaste tunnelbana är Västra Skogen eller Solna Centrum. 

Vi bygger just nu ut en ny anläggning för packning och fyllning i Tomteboda. Vi har sedan många år verksamhet i det kulturmärkta området "Ingenting", en del av modern industrihistoria. 

Här finns Valneva i Västra Skogen...
...och i Tomteboda (eller, det ligger ungefär här)

Ansökan och kontakt

Jag, Anna Rennermalm, är rekryteringskonsult och är din kontaktperson i den här rekryteringen. 

Kontakta mig om du har frågor eller vill prata om tjänsten. 

070-794 20 05

anna@search4s.se

OBS! Jag har bestämt att jag bara jobbar för trevliga människor. Det tycker jag att du också ska göra!

Här är en till länk direkt till ansökningsformuläret
En sista länk till själva annonsen
Här kan du läsa mer om Search4S
Teamtailor

Career site by Teamtailor